Go Ahead Eagles weet thuis weer te winnen

Begin november won Go Ahead Eagles voor het laatst een thuisduel en zaterdagavond kon De Adelaarshorst weer eens feestvieren. RKC Waalwijk werd met 1-0 verslagen. In een kansenrijke eerste helft bleef het nog 0-0, maar na de thee maakte Breum de enige treffer die goed bleek voor drie punten waarmee Go Ahead Eagles een nachtje vijfde was van de eredivisie.

Het was een levendige eerste helft waarin beide ploegen kansen kregen om te scoren, maar beide doelmannen wisten hun doel schoon te houden.

Buitenkant paal
Zo zette Kramer een goed blok waarbij de bal pardoes bij Willumsson uitkwam, na een moeilijke aanname ramde de IJslander de pal op de paal. Halverwege de eerste helft een sterke fase voor de gasten uit Waalwijk met kansen voor Cleonise en Min. Aansluitend een fase voor de Deventerploeg met kansen voor Breum en Llansana, echter zonder de openingstreffer.

Willum Willumsson baalt van zijn gemiste kans. (Photo by Henny Meyerink/BSR Agency)

Wonderwel 0-0
Na een half uur spelen leek die wel te vallen toen Kuipers de bal bij de tweede paal bracht waar Stokkers opdook, echter leek doelman Vaessen niet te passeren. Ook niet na een mooie aanval over veel schijven even voor de thee toen Breum zijn inzet geblokt zag. Vanuit de tegenstoot moest De Lange gestrekt op inzet van Lokesa. Ook de scrimmage voor het doel van Vaessen bleef zonder treffer zodat het wonderwel 0-0 was halverwege.

Scrimmage voor het doel van Vaessen. (Photo by Henny Meyerink/BSR Agency)

Krulde door de boter
Na een uur spelen was er een geweldige direct pass van Tengstedt op zijn landgenoot Breum. De pass krulde als een warm mespunt door de Brabantse boter, de aanname van Breum was goed en de afronding koel. Geen grote kansen aansluitend zoals er vele te bewonderen waren voor rust. Lokesa brak een keer gevaarlijk uit maar vond De Lange op zijn weg. In het slotoffensief kopte Min nog goed in, maar ook daar toonde doelman De Lange zich betrouwbaar.

Jacob Breum scoort de 1-0. (Photo by Henny Meyerink/BSR Agency)

Samenvatting en interviews
Na het wilde schot van Baeten over het doel was het dus feest, een driepunter in eigen huis. Het publiek én de ploeg hadden er naar gesmacht en de ontlading was daarom ook groot.

Onderstaand een samenvatting van het duel en interviews na afloop met Willum Willumsson en René Hake. Daaronder meer foto’s van Henny Meyerink.

Tip ons !
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

 

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...