Go Ahead Eagles halve bekerfinalist

Een gedreven en effectief Go Ahead Eagles won donderdagavond met 0-2 van NEC Nijmegen en plaatste zich daarmee voor de halve finale van de KNVB beker. Daar zal het thuis uitkomen tegen PSV of Ajax.

Vanaf de meet af aan speelde de ploeg van Van Wonderen gedreven tegen NEC in De Goffert. Het hield de tegenstander ver van het doel en dwong veel fouten af. Frappant was dat juist de eigen fouten de inleiding bleek voor de twee enorme mogelijkheden die NEC geboden kreeg. Echter hield Andries Noppert zijn doel bekwaam schoon. Eerst was het Jay Idzes die ruzie had met het speeltuig en Tavsan die niet kon afronden. Niet veel later kon spits Akman niet profiteren van het slippertje van de sluitpost zelf.

Dominant speelde de paarse ploeg uit Deventer in Nijmegen, na 18 minuten leverde Kuipers een vroege voorzet die aan Cordoba voorbijging in het vijandelijke strafschopgebied. Toch raakte de NEC defensie in paniek en trok het de Bask omlaag waardoor Brouwers vanaf elf meter mocht aanleggen. De blonde middenvelder schoot onberispelijk de openingstreffer van deze kwartfinale binnen.

Het zat dus wel mee, scoren op een goed moment waardoor de Deventer-ploeg nog beter in het duel kwam. Al moest Noppert nog wel ingrijpen op inzetten van El Karouanie en flankspeler Tavsan. Aan de andere kant was GA Eagles veel effectiever met een briljante assist van Cordoba die met een lobje Botos vrij voor doelman Vukovic zette. De kleine Griek bleef uitermate koel en schoof de 0-2 binnen.

De gasten uit de koekstad bleven de Nijmegenaren opjagen waarbij de ervaren Australische doelman kinderlijk de fout in ging, echter vond de creatieve Bask Cordoba de paal op zijn weg naar geluk. Vlak voor de thee kon NEC eindelijk een offensief ontplooien waarbij men aan Deventer zijde met man en macht moest verdedigen om een aansluitingstreffer te voorkomen.
Zo’n offensief zou je dan verwachten van de thuisploeg direct na de rust, echter was Go Ahead Eagles weer de dominante partij waarbij het enige wat ze zich kwalijk mogen nemen, dat ze de score niet naar 0-3 tilden. Met name de sterk spelende Oratmangoen was er dichtbij met een inzet op de paal.

Pas na een uur spelen kwam NEC voor het Deventer doel via de invallers Bony en Okita. Het debuut van Wilfried Bony werd bijna met een treffer opgeluisterd, echter keepte Noppert weer ijzersterk en hield zijn doel schoon. Kowet werkte hard, bleef hoog druk houden en dwong de thuisclub tot het maken van veel fouten in de kleine ruimtes. Kuipers kon nog tweemaal vuren en ook invaller Cordona testte doelman Vukovic. NEC kreeg de bal niet nauwelijks meer in het strafschopgebied op twee kopballetjes na van invaller Guth.

Daarmee plaatste de Deventer formatie zich voor de laatste vier van Nederland. Naast een enorme prestatie, ook een opsteker na een mindere periode in de competitie. Nu het publiek langzaam aan weer terug mag in de stadions, staat de formatie van Van Wonderen een andere zware taak te wachten, namelijk prolongeren van het eredivisie-schap. Als men daarin slaagt is het tweemaal ‘kampioen’ geworden in twee jaar tijd, aldus een trotse Kees van Wonderen.

Luister naar het gesprek wat Salland Sport verslaggever Erik van Luttikhuizen had na afloop van de gewonnen halve finale. Naast Kees van Wonderen verscheen ook Jay Idzes voor de microfoon en de Spaanse bal-tovenaar Cordoba. Klik op het fragment om deze gesprekken terug te luisteren.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Optredens van schrijvers tijdens Deventer Boekenmarkt op het Vogeleiland

Vogeleiland in teken van kinderboek Op zondag 4 augustus vindt de Deventer ...