Glasvezel voor buitengebied Salland een stap dichterbij

Het Rabobank Bouwfonds Communication Infrastructure Fund (CIF) wil in de buitengebieden van Ommen, Dalfsen, Raalte, Olst-Wijhe, Deventer, Hengelo, Haaksbergen, Enschede en Losser glasvezel aanleggen. De colleges van burgemeester en wethouders van die gemeenten hebben op 16 februari besloten akkoord te gaan met de randvoorwaarden en uitgangspunten die met CIF zijn overeengekomen rondom de aanleg van glasvezel in het buitengebied.

In verschillende sectoren wordt het beschikbaar hebben van breedband internet steeds belangrijker. In onder meer de zorg, het onderwijs, bedrijven en de agrarische sector hebben steeds meer toepassingen goed werkend breedband nodig. CIF heeft de ambitie om de buitengebieden in grote delen van Overijssel te voorzien van glasvezel.

De voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van die gemeenten zijn in volle gang. De aanleg start als minstens de helft van de inwoners in het buitengebied diensten gaat afnemen via glasvezel. Omdat het gebied te groot is om in een keer aan te leggen, wordt per deelgebied de vraagbundeling en realisatie opgepakt. De vraagbundeling door CIF in Ommen en Dalfsen zal in belangrijke mate ondersteund worden door de stichting Vechtdal Breedband.

De gemeenten spelen bij de voorbereidingen een coördinerende en toetsende rol. Door gezamenlijk afspraken te maken met CIF als initiatiefnemer, wordt de uitrol van glasvezel in het buitengebied sterk vereenvoudigd.

Over Salland TV

x

Check Also

Boei10 begeleidt ondernemers in groei

Het is een verzamelplaats voor bedrijven, voor initiatieven, voor innovaties en voor ...