Gemeente Raalte maakt flinke slag in verduurzaming gemeentelijke gebouwen

De gemeente Raalte gaat het komende jaar tien gemeentelijke gebouwen verduurzamen. De verduurzaming is een eerste stap richting het energieneutraal maken van deze gebouwen. In 2024 moeten alle gemeentelijke gebouwen energieneutraal zijn. Dit doel heeft de gemeenteraad eerder uitgesproken.

Wethouder Frank Niens: “De maatregelen zijn gericht op energiebesparing en energieopwekking. Zo worden de gebouwen onder andere beter geïsoleerd en komen er zonnepanelen en warmtepompen. Dit zorgt voor een energiebesparing van ongeveer 60% en een CO2-reductie van 69%. Dit valt ruim binnen de landelijke normen uit het Klimaatakkoord.”

Wethouder Wout Wagenmans vult aan: “Dit is de eerste fase, waarin de maatregelen grotendeels goed terug te verdienen zijn. Voor elk gebouw is een plan op maat gemaakt. Winkels Techniek (vestiging Raalte) voert de duurzaamheidsmaatregelen uit. Uit een lokale aanbesteding kwamen zij als beste uit de bus.”

Gemeentelijke gebouwen

De volgende gemeentelijke gebouwen worden meegenomen in deze verduurzamingslag:

  • Brandweerkazernes in Raalte, Luttenberg en Heino
  • Gemeentewerf (Raalte)
  • Jongerencentrum Traxx (Raalte)
  • Gymzalen Kwintijn, De Berkte en ’t Raan (Raalte)
  • Zwembad de Tippe (Heino)
  • Kinderdagverblijf Wervelwind (Broekland)

Uitvoering

De voorbereidende werkzaamheden zijn onlangs gestart. De uitvoering zal ongeveer één jaar in beslag nemen. De gemeenteraad heeft het benodigde budget van €1,2 miljoen al eerder gereserveerd. Uit dit budget worden onder andere deze tien gebouwen verduurzaamd. De verduurzaming van het gemeentehuis wordt in een ander project meegenomen.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Stöppelhaene trapt opnieuw af met Roggemaaiersavond

‘Never change a winning team’. Het is zo’n veelgehoorde uitspraak in de ...