Gemeente Raalte erg blij met mijlpaal voor verbreding N35

Op korte termijn wordt in beeld gebracht wanneer gestart kan worden met een onderzoek naar de realisatie van de verbreding van de N35 naar twee keer twee rijstroken, de zogenaamde Marsroute. Ook gaat duidelijk worden wat de kosten hiervan zijn. Minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur kreeg deze opdracht gisteren van een meerderheid van de Tweede Kamer, die hiermee een motie van het CDA-Kamerlid von Martels steunde.

De gemeente Raalte is erg blij dat deze belangrijke stap nu gezet is. Wethouder Wout Wagenmans: “De N35 is een belangrijke verkeersader tussen de regio’s Zwolle en Twente, en daarmee van groot belang voor de economie in Overijssel. De samenwerking tussen de gedeputeerde, Provinciale Staten, de coalitie in de Tweede Kamer en natuurlijk de inzet van de diverse Plaatselijke Belangen en gemeenten werpt nu zijn vruchten af. We zijn erg blij dat er nu een verkenning komt”.

Middellange termijn

De wethouder benadrukt wel dat deze verkenning niet betekent dat de Marsroute er binnen een paar jaar ligt. “We hebben het hier over realisatie van de Marsroute op middellange termijn. Dit houdt in dat er nog heel wat water door de IJssel stroomt voordat de plannen gerealiseerd zijn. 2030 is een realistische datum om rekening mee te houden.”

Aanpassingen verkeersveiligheid

Op dit moment werkt de gemeente Raalte samen met Rijkswaterstaat, de provincie Overijssel en de gemeenten Dalfsen en Hellendoorn aan het verbeteren van de verkeersveiligheid. De op handen zijnde verkenning naar de realisatie van de verbreding van de N35 verandert niets aan deze plannen. “Bijna dagelijks gebeuren er ongelukken op de N35, de situatie in onder andere Mariënheem is nijpend. Hier moet op korte termijn iets gedaan worden om te voorkomen dat er meer verkeersslachtoffers vallen. Daarom gaan de maatregelen die zorgen voor meer veiligheid op de N35 gewoon door.”, aldus de wethouder.

Het artikel Gemeente Raalte erg blij met mijlpaal voor verbreding N35 verscheen het eerst op Salland1.

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...