Gemeente Raalte doet aangifte van vernieling bushokjes

De gemeente Raalte gaat aangifte doen van de vernieling van zes bushokjes. Afgelopen weekend zijn er op verschillende plekken in Raalte ruiten van abri’s vernield. Het is niet de eerste keer dat vandalen het hebben gemunt op de wachthuisjes: in de afgelopen acht maanden zijn er in de gemeente Raalte totaal 19 ruiten van bushokjes vernield.

“De daders zadelen de gemeente met een flinke kostenpost op. Alleen in het afgelopen jaar heeft het ons al ruim 10.000 euro gekost”, vertelt wethouder Ben Nijboer. “Het gaat om geld van ons allemaal. Het moet duidelijk zijn dat het vernielen van dit soort gemeenschappelijke eigendommen niet normaal is.”

‘Een veilige plek die niet vol glassplinters ligt’

De vernielingen zijn vermoedelijk in de nacht van zaterdag op zondag gepleegd. Bushokjes aan onder andere de Westdorplaan, Oude Molenweg en de Burgemeester Kerssemakersstraat zijn vernield. Maandagmorgen werd de gemeente op de hoogte gesteld van het feit dat de abri aan de Weidelaan in Raalte-Noord ook vernield was.

Los van de kosten waarmee de vandalen de gemeenschap opzadelen, kunnen de vernielingen ook voor onveilige situaties zorgen. Sommige ruiten van abri’s zijn in duizenden stukjes op de grond terecht gekomen. “Het is een maatschappelijk schade die we oplopen”, aldus wethouder Nijboer. “Mensen staat niet voor niets in een bushokje, ze wachten daar op de bus. Dat moet een veilige plek zijn die niet vol glassplinters ligt.”

Over Salland TV

x

Check Also

Stöppelhaene trapt opnieuw af met Roggemaaiersavond

‘Never change a winning team’. Het is zo’n veelgehoorde uitspraak in de ...