Gemeente Olst-Wijhe keert extra energietoeslag automatisch uit aan inwoners

Moeite met betalen energielasten
De energieprijzen zijn flink gestegen en lopen nog verder op. Daarom heeft de Rijksoverheid voor huishoudens met een laag inkomen een extra energietoeslag in het leven geroepen van € 500,- per huishouden. Gemeenten voeren deze regeling uit en de toeslag is bedoeld voor inwoners met een inkomen tot maximaal 120% van de toepasselijke bijstandsnorm.

De gemeente heeft besloten om deze tweede aanvullende energietoeslag van € 500,- automatisch te betalen aan de huishoudens die ook in aanmerking zijn gekomen voor de volledige eerste energietoeslag van € 900,-. Deze week ontvangen 487 huishoudens het bedrag op hun rekening. Deze inwoners hebben hierover al een brief ontvangen.

Halverwege oktober wordt besloten of de huishoudens die een deel van de eerste energietoeslag hebben ontvangen ook in aanmerking komen voor een tweede aanvullende energietoeslag. Dit is mede afhankelijk van het budget vanuit de Rijksoverheid en daarover komt eind september meer duidelijkheid.

De energietoeslag kan via www.olst-wijhe.nl/energietoeslag worden aangevraagd. Een aanvraag kan worden ingediend tot en met 31 oktober 2022.

Ondersteuning bij een aanvraag
Inwoners kunnen zich melden bij het inloopspreekuur financiële tegemoetkomingen. Deze inloopspreekuren zijn elke dinsdag van 9.30 uur tot 11.00 uur in het gemeentehuis in Wijhe en in het Holstohus in Olst. Ook kunnen inwoners telefonisch contact opnemen voor een aanvraag via telefoonnummer 14 0570.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...