DEVENTER - Banken willen de gemeente Deventer geen geld lenen voor de realisatie van een nieuw stadskantoor. Er is maar één offerte binnen gekomen van een bank die wel in zee wil gaan met Deventer.

Gemeente krijgt financiering nieuw Stadskantoor niet rond

Het college van de gemeente Deventer gaat de gemeenteraad nu vragen om de wensen en bedenkingen kenbaar te maken van een besluit voor de financiering van de realisatie van het Stadhuiskwartier. In oktober legden ze die vraag ook voor, toen bleek dat er onvoldoende offertes kwamen om te voldoen aan het treasurystatuut. Daar staat in dat er minimaal twee verschillende offertes moeten zijn om uit te kunnen kiezen.

Het college wil een financiering door middel van SWAP. Een SWAP is een financieelproduct (derivaat) waarbij een partij een geldstroom of het risico wisselt tegen dat van een andere partij. Over die constructie is al advies ingewonnen bij de huisaccountant Deloitte.Het college wil van de gemeenteraad nu een go om te mogen afwijken van het treasurystatuut en maar met één bank in zee te gaan, als de huidige marktontwikkelingen dat nodig maken.

Het is in elk geval een duidelijk signaal dat geldverstrekkers het risico te hoog vinden om met de gemeente Deventer in zee gaan. Ook de provincie Overijssel waarschuwde de gemeente Deventer al voor grote investeringen, dat staat in deze brief van de provincie die overigens al in december in de brievenbus viel.

Over Salland TV

x

Check Also

Kerkklokken Nicolaaskerk Heino mogen dagelijks luiden

De klok van de Nicolaaskerk in het centrum van Heino mag weer ...