De rechtbank in Zwolle gaat bekijken of de gemeente Deventer financiële stukken over het nieuw te bouwen stadskantoor in de stad op juiste gronden als vertrouwelijk heeft bestempeld.

 

Geheimhouding cijfers stadskantoor voor de rechter

Gemeentebelang Deventer heeft de zaak aangespannen uit onvrede over de geheimhoudingsplicht. Volgens Gemeentebelang is het nergens voor nodig dat geheim wordt gehouden hoeveel geld gemoeid is met de realisatie van het nieuwe stadskantoor. Het zou bovendien ervoor zorgen dat de fractie haar werk niet goed kan doen. 

In maart diende al een voorlopige voorziening, aangespannen door Gemeentebelang. Toen oordeelde de rechter dat er meer tijd nodig was voor zorgvuldig onderzoek. Ook een zaak bij de bezwarencommissie van de gemeente Deventer leverde niets op voor de l partij. Volgens de gemeente worden de cijfers geheim gehouden omdat het anders de belangen van de gemeente kan schaden.

In maart diende al een kort geding, aangespannen door Gemeentebelang. Toen oordeelde de rechter dat er meer tijd nodig was voor zorgvuldig onderzoek. Ook een zaak bij de bezwarencommissie van de gemeente Deventer leverde niets op voor de l partij. Volgens de gemeente worden de cijfers geheim gehouden omdat het anders de belangen van de gemeente kan schaden.

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...