DEVENTER - De gemeenteraad van Deventer heeft woensdagavond twee moties met betrekking tot het openbaar vervoer aangenomen.


Geen poortjes en camera’s bij NS station, en kaartje terug in stadsbus

Wethouder Marco Swart (VVD) is daarmee woensdagavond flink aan het werk gezet. Door het aannemen van twee moties door de Deventer gemeenteraad moet hij flink aan de bak. Als eerste moet hij tot het uiterste gaan om de vergunningaanvraag voor het plaatsen van de poortjes en de camera’s te weigeren aan Pro Rail. Die willen namelijk camera’s en poortjes plaatsen om de toegang tot het NS station te gaan monitoren. Apeldoorn en Zutphen hebben daar geen last van. Opmerkelijk volgens wethouder Marco Swart, afgelopen woensdag tijdens de raadsvergadering.

Er kwam nog een motie. Nu alleen van PvdA en GroenLinks, om het dalurenkaartje terug krijgen in de stadsbus. Na invoering van de OV-chipkaart is dit vervoersbewijs, wat 1,20 euro voor een busrit kostte, per 1 januari 2012 afgeschaft. In de eerste instantie leken alle papieren kaartjes te verdwijnen met invoering van de chipkaart. Maar in de bus van Syntus is nog wel een kaartje te koop maar dat is een duurder kaartje van 2 euro. De fracties vinden dat onwenselijk omdat hiermee toch in stilte een forse prijsverhoging heeft plaatsgevonden op het papieren vervoersbewijs. Foto: FotoGeerars.nl


Over Salland TV

x

Check Also

Kerst in Olst met Anton Pieck sfeer

Voor wie de drukte van het populaire Charles Dickens Festijn in Deventer ...