Geen moskee omstreden imam

Den Haag heeft een huurovereenkomst van de omstreden imam Fawaz Jneid ingetrokken. De imam wilde een moskee beginnen in een pand waar de gemeente eigenaar van is. Volgens de gemeente had de stichting van Fawaz Jneid niet aangegeven dat hij een moskee in het pand wilde beginnen. “De stichting zei eerder dat het een bedrijfsruimte wilde openen”, zegt een woordvoerder van de wethouder. Vlak voor het ondertekenen van de overeenkomst kwam de gemeente achter de plannen van de imam.

Het openen van een moskee is in strijd met het bestemmingsplan, zegt de gemeente. De geplande opening stuitte op veel verzet. De PVV wilde er Kamervragen over stellen, omdat de imam een gevaar zou vormen voor de openbare orde en veiligheid. De Syrisch-Libanese geestelijke werd vorig jaar als hoofdimam ontslagen door de salafistische

As-Soennahmoskee, omdat hij onwettige huwelijken zou hebben gesloten en het moskeebestuur zou hebben tegengewerkt. Eerder wenste hij Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Ali ernstige ziektes toe.

Over Salland TV

x

Check Also

PVV heeft 28 zetels bij TNS NIPO in peiling

PVV ook bij TNS NIPO op nummer 1! pic.twitter.com/8bIGXRok64 — Geert Wilders ...