GA Eagles blijft bij statement om De Adelaarshorst leeg te houden tegen AZ

Go Ahead Eagles is nog altijd fel tegenstander van het kabinetsbesluit om slechts een derde van de stadions toegankelijk te maken voor publiek. Derhalve is de club voornemens om bij de eerstvolgende thuiswedstrijd, op 13 februari tegen AZ, de stadiondeuren van De Adelaarshorst gesloten houden.

Vorige week lieten de Deventenaren bij monde van algemeen directeur Jan Willem van Dop optekenen dat ze een stadionbezetting van een derde niet zien zitten.

Bijval

Go Ahead Eagles krijgt na meerdere gesprekken bijval van verschillende geledingen binnen en buiten de club. Zowel supportersverenigingen als de businessclub staan achter het statement om het stadion leeg te houden als maar een derde van het publiek naar binnen mag.

Thuisduel AZ

Het besluit van de Deventer club staat overigens nog niet vast. Volgende week wordt de knoop definitief doorgehakt. De wedstrijd van 13 februari tegen AZ is voorlopig het enige thuisduel dat onder de nieuwe maatregelen van het kabinet valt. Op 15 februari volgt een nieuw meetmoment van het kabinet.

FC Twente

Go Ahead Eagles wil daarmee het voorbeeld van FC Twente volgen. De Enschedese club besloot eerder om komend weekend geen publiek toe te laten in De Grolsch Veste als maar 33% van de capaciteit gevuld mag worden. Daardoor speelt Twente aankomende speelronde als enige Eredivisieclub voor lege tribunes.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Nieuwe serie “Wij zijn Nedersaksen” op RTV Oost

Mooie ontmoetingen in de provincie over taal, cultuur en geschiedenis van Overijssel ...