Feestcafé De Bisschop gesloten vanwege coronabesmetting

Feestcafé De Bisschop op De Brink in Deventer is tot en met komende maandag gesloten vanwege een corona-incident. Volgens het café is er afgelopen zaterdagavond een gast binnen gekomen, die de volgende dag positief testte. Ook binnen het team van De Bisschop is de eerste besmetting vastgesteld.

Sinds 26 juni mogen de nachtclubs weer haar deuren openen voor publiek dat volledig gevaccineeerd is ofwel een negatieve test kunnen aantonen. Dat laatste heeft de afgelopen weken al voor de nodige problemen gezorgd. Zo ook in Enschede waar meer dan 180 besmettingen zijn vastgesteld na een avondje uitgaan in café Aspen Valley. Om de schade enigszins te kunnen beperken roept feestcafé De Bisschop op om de gasten die afgelopen zaterdag binnen waren en lichte klachten hebben, zich te laten testen uit voorzorg: “Wij vinden het heel vervelend omdat wij zo streng controleren aan de deur,” aldus het café in Deventer.

Volgens De Bisschop kreeg de gast de volgende morgen pas klachten, waarna feestganger zich opnieuw liet testen. Waar de gast zaterdagavond nog een negatief kon afleggen, bleek de uitslag zondag toch een stuk minder florissant te zijn. Of de barmedewerker van De Bisschop daadwerkelijk door de feestganger is besmetting, is nog onduidelijk. Toch houdt de feestcafé tot zeker komende maandag haar deuren gesloten om een verdere uitbraak te voorkomen.

Mede door de hoge besmettingsgraad in de horeca, zijn de landelijke besmettingen inmiddels alweer opgelopen tot boven de 3000 per dag. Om deze lijn niet verder te laten stijgen, volgt er op korte termijn een spoedzitting tussen het OMT en demissionair-minister Hugo de Jonge.

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Optredens van schrijvers tijdens Deventer Boekenmarkt op het Vogeleiland

Vogeleiland in teken van kinderboek Op zondag 4 augustus vindt de Deventer ...