Expositie Kirsti Hadderingh in het HOFtheater

Momenteel is in de foyer van het HOFtheater de expositie Digital Art te zien van Kirsti Hadderingh. De basis voor haar kunstwerken is fotografie, maar dan net even anders. De expositie is te bekijken t/m december.


Kirsti Hadderingh
Kirsti Hadderingh is in 1969 geboren in Ede, heeft gestudeerd in Groningen en is daarna in Zwolle beland. Naast het leven als parttime moeder en administratief medewerkster, is zij de rest van haar tijd creatief bezig in de breedste zin van het woord. Zij begon met schrijven, maar tegenwoordig schetst zij vol passie beelden zonder woorden.

In 2010 begon ze met het maken van foto’s, maar dan net even anders. Al die foto’s smelt ze samen tot een nieuw geheel. Zo verwerkt ze de wereld, het leven, emoties en geeft daar een eigen draai aan. Zelfs de titel laat ze liever achterwege, omdat zij de kijker niet ongevraagd wil beïnvloeden.

Een nieuwe weergave van wat eens haar werkelijkheid was, een nieuw perspectief. Van een vluchtig moment een eeuwigheid creëren, een detail krijgt een hoofdrol.

Vanuit hun perspectief hoopt zij dat de kijker een stuk herkenning vindt.

Haar voorkeur ligt bij haar vervolgens om het af te drukken op geborsteld aluminium, waardoor het licht een extra dimensie geeft op de metalen delen. Het is een eigentijdse combinatie, een hard materiaal verzacht door de omstandigheden.

Kirsti is kort gezegd, een eigenwijze autodidact, die haar leven vastlegt en verwerkt.

Bezoek aan expositie
Bezoekers van voorstellingen in het HOFtheater, kunnen de expositie na afloop van desbetreffende voorstelling bekijken. Daarnaast kunnen geïnteresseerden op afspraak de expositie bekijken door een e-mail te sturen naar info.

Kijk voor meer informatie over Kirsti Hadderingh op https://www.facebook.com/kirsti69. De expositie wordt georganiseerd door Dorie Haarman The Art Company.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...