Erik Neimeijer in Cultureel Café Heino

Vurige kunst van schilder en dialectrocker uit Heino

Erik Neimeijer bij Cultureel Café Heino

Elke maand in het winterseizoen is er een culturele activiteit, lezing of voorstelling in de bibliotheek in Heino. Het nieuwe jaar wordt geopend door Heinose schilder en gitarist Erik Neimeijer.

Naast gitarist van Bökkers is Erik Neimeijer schilder van grote kleurrijke schilderijen. Zijn vurige afbeeldingen van gokkende mannen, muzikanten, vliegtuigen, stieren, snelle auto’s, geliefden en tropische taferelen hebben een Caribische vibe en een losse maar zeer herkenbare stijl. Ergens tussen Walt Disney en Diego Rivera creëert hij een dynamische, liefdevolle en fiere nieuwe wereld.

Erik Neimeijer (1982) studeerde af als psycholoog en speelt gitaar en zingt in de non-stop toerende rockband Bōkkers. In de zomer van 2017 had hij zijn eerste kunsttentoonstelling en begon te schilderen en exposeren in verschillende Nederlandse (en Caribische) galerieën op dezelfde non-stop manier als dat hij zijn muziek maakt. Afgelopen zomer opende er een grote expositie in het Herman Brood Museum in Zwolle. Ook hing er werk van hem op de Miami Art Fair in Florida.De lezing van Erik Neimeijer begint om 14.30 uur.

Cultureel Café Heino organiseert elke maand een activiteit op de eerste dinsdag van de maand (van oktober tot en met april) van 14.30-16.00 uur in de Bibliotheek, Van Sonsbeeckstraat 1, Heino. Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...