Er gebeurt iets moois in Deventer

Vanaf het pontje aan de IJssel is het al een blikvanger: het dak als pronkstuk van Museum EICAS in het volledig gerenoveerde Hegiusgebouw: ‘Het DNA van Deventer’ van de Chinese kunstenaar Lu Xinjian. Sinds 20 oktober jl. is het nu ook binnen in het museum een drukte van belang.

“We hebben de sleutels en nu kunnen we dus starten met het schoonmaken. We hebben in de Polstraat waar we zaten alles al zo goed als mogelijk ingepakt en staat het klaar om te verhuizen naar ons nieuwe onderkomen.” Aan het woord is een trotse Koos Hoogland, initiatiefnemer en directeur/bestuurder van Museum EICAS. “Nu zijn we bezig met het schoonmaken van het expositiegedeelte op de begane grond. Zodat binnenkort de Japanse kunstenaar Takanori Suzuki de grote zaal kan gaan inrichten met zijn daar te maken werken. Ik heb goede hoop dat we half of eind november open kunnen.”

Dit gaat er gebeuren in en rond Museum EICAS

1e expositie Aan Takanori Suzuki dus de eer om de grote zaal van Museum EICAS voor de allereerste keer in te richten. We verwachten dat vanaf 13 november de installatie van Takanori bezocht kan worden. Daarna komen de andere zalen aan de beurt. In deze zalen zijn – vanaf de 27e – werken te zien van Dolf Verlinden, Koos Flinterman & Maria Barnas, Rik Jager, Henk Peeters en Albert van der Weide.

Vrije Academie organiseert lezing over de Nul-beweging in Museum EICAS op 20 november

Tine Zevenhuizen, docent bij de Vrije Academie houdt op zondag 20 november van 11.00 tot 12.00 uur in Museum EICAS een lezing over de Nul-beweging. Kosten bedragen 18 euro voor de lezing exclusief de entree met korting van 5 euro. Zie voor meer informatie en voor aanmelden op de website van de Vrije Academie.

Weerlicht Deventer

Van donderdagavond 3 tot en met zondagavond 6 november tussen 18.00 en 22.00 uur is er Weerlicht. Een lichtroute van projecties en installaties in de binnenstad van Deventer, georganiseerd door Kunstenlab en BRUT in samenwerking met verschillende culturele partners uit Deventer. Bij Museum EICAS is Jeroen Diepenmaat te zien met een lichtinstallatie van zes kistjes opgesteld, ogenschijnlijk achtergelaten door iemand die ze een goede plek gunt. Zodra ze licht vangen begin ze te zingen, tikken, suizen. Kijk voor meer informatie en over de route op de website van Kunstenlab.

We zoeken nog ‘handen’

Nu de oplevering van een gedeelte van het museum is gebeurd zijn we bezig met de ‘witte weken’. Na de schoonmaakactiviteiten gaan we op alle muren en plafonds gaan een laag latex aanbrengen. We hebben al aardig wat aanmeldingen binnen, maar we kunnen nog steeds ‘handen aan de kwast’ of anderszins gebruiken, al is het maar voor een paar uurtjes. Heb je zin en tijd om te helpen mail ons dan onder vermelding van ‘witte week’: info@eicas.nl.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Boei10 begeleidt ondernemers in groei

Het is een verzamelplaats voor bedrijven, voor initiatieven, voor innovaties en voor ...