Emma Oosterwegel opent olympische zevenkamp met persoonlijk record

Emma Oostwegel is de olympische zevenkamp sterk begonnen. De atlete uit Diepenveen noteerde op de 100 meter horden een persoonlijk record van 13,36, goed voor de elfde plaats.

Landgenote Anouk Vetter liep eveneens haar snelste tijd ooit en werd met 13,09 derde. Nadine Broersen, de derde Nederlandse meerkampster in de zevenkamp op de Spelen van Tokio, bleef wat achter. Ze klokte 13,74, de twintigste tijd. De Amerikaanse Kendell Williams was in 12,97 de snelste.

Hoogspringen

Later in de nacht stond het hoogspringen op de rol. Oosterwegel kwam – net als Vetter en Broersen – tot 1,80 meter. Na twee onderdelen staat Oosterwegel nu dertiende, Vetter zesde en Broersen zeventiende.

De Belgische Nafissatou Thiam, regerend olympisch kampioene, nam dankzij winst bij het hoogspringen (1,92 meter) de leiding over met 2176 punten. Ze wordt gevolgd door de Amerikaanse Erica Bougard (2157) en de Britse Katarina Johnson-Thompson (2138).

Later vandaag volgen nog het kogelstoten en de 200 meter. Morgen wordt de zevenkamp afgerond met verspringen, speerwerpen en de 800 meter.

Jorrit Draaijer interviewde zowel Emma als Hanneke Oosterwegel voorafgaand aan hun reis naar Japan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Salland1 (@salland_1)

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Optredens van schrijvers tijdens Deventer Boekenmarkt op het Vogeleiland

Vogeleiland in teken van kinderboek Op zondag 4 augustus vindt de Deventer ...