Eerste fase van de kaveluitgifte Luttenbergerweg in Luttenberg van start

De gemeente Raalte start met de uitgifte van de eerste kavels in plan Luttenbergerweg in Luttenberg. Deze eerste fase biedt ruimte aan totaal veertig woningen. Er wordt eerst gestart met de uitgifte van twintig kavels, waarvan vier huurwoningen en zestien bouwkavels. Het gaat om twee kavels voor een vrijstaande woning, zes kavels voor een twee-onder-één-kap woning en acht kavels voor een rijwoning.

Wethouder Wout Wagenmans: “De vraag naar woningen in Luttenberg is groot. Met de kavels voor huurwoningen, rijwoningen, twee-onder-één-kap woningen en een paar vrijstaande woningen spelen we hierop in. Daarnaast kunnen we met deze uitgifte mensen blij maken die zelf een huis willen bouwen. Naar eigen smaak én duurzaam.”

Alle kavels worden uitgegeven in (collectief) particulier opdrachtgeverschap. Dat betekent dat kopers, eventueel samen met de medebouwers, zelf hun architect en aannemer mogen kiezen. Het is ook mogelijk om levensloopbestendig te bouwen.

Informatiebijeenkomst
De gemeente Raalte organiseert op dinsdagavond 21 september een informatiebijeenkomst over het plan en het uitgifteproces. Tijdens de bijeenkomst is er ook aandacht voor duurzaam bouwen. Onder voorbehoud van de coronamaatregelen zijn geïnteresseerden van harte welkom in zaal Elckerlyc in Luttenberg. U dient zich van tevoren aan te melden (tijdstip volgt). Aanmelden kan vanaf dinsdag 31 augustus via www.raalte.nl/woningbouw-luttenberg.

Inschrijven
De uitgifte van de kavels gaat via loting. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf dinsdag 21 september 2021 inschrijven via het online inschrijfformulier. Dit formulier is straks te vinden op www.raalte.nl/woningbouw-luttenberg. Inschrijven kan tot en met woensdag 6 oktober 2021.

Uitgifteavond

De kaveluitgifte vindt plaats op dinsdag 12 oktober in zaal Elckerlyc, onder voorbehoud van de coronamaatregelen (meer informatie volgt). Aan de hand van de loting wordt bepaald wie er daadwerkelijk mag bouwen. Diegene die het eerste wordt ingeloot, heeft ook de eerste keuze voor een kavel.

Onderzoek kleinere betaalbare woningen

In het plan is ook ruimte gereserveerd voor het realiseren van kleinere betaalbare woningen. Op dit moment loopt er nog een onderzoek naar op welke wijze deze het beste gerealiseerd kunnen worden. De uitgifte van deze kavels vindt op een later moment dit jaar plaats.

Beroepstermijn bestemmingplan

Het bestemmingsplan is op 6 juli definitief vastgesteld door de gemeenteraad. Hiertegen kan nog gedurende een periode van 6 weken na publicatie beroep worden aangetekend bij de Raad van State. Een eventueel aangetekend beroep kan van invloed zijn op bovengenoemd proces.

Ga voor meer informatie naar www.raalte.nl/woningbouw-luttenberg.

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...