Dynamisch op weg beloond met MKB !dee prijs

Sallandse Wegenbouw en De Kern Maatschappelijke Dienstverlening zijn winnaar van het MKB !dee voor het project Dynamisch Op Weg. De prijs werd op 2 december uitgereikt door Staatssecretaris Mona Keijzer.

Dynamisch Op Weg is een project waarmee jongeren die op school uitvallen of dreigen uit te vallen, op weg worden geholpen naar een baan.

MKB !dee is een subsidiemodule van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en wil mkb’ers stimuleren om meer te investeren in scholing en ontwikkeling van huidig en toekomstig werkenden.

Dynamisch op Weg is een initiatief van de Sallandse Wegenbouw, De Kern en ROC Twente. Zij hebben de afgelopen periode in de praktijk hun projectidee ontwikkeld. Dat idee krijgt door de verleende subsidie een kickstart in een samenwerkingsverband van Sallandse Wegenbouw, De Kern, Onderwijs, werkgevers, gemeenten en branchevereniging Bouwend Nederland.

Het ingezonden idee is beoordeeld door MKB !dee, Op het vlak van kwaliteit en innovatie scoorde het bovengemiddeld, en het draagt sterk bij aan het verwezenlijken van de doelen van MKB !dee; zo luidde het oordeel van de commissie. In een totaal van bijna tweehonderd inzendingen belandde Dynamisch op Weg bij de eerste dertig. Dat is royaal binnen de categorie die subsidie ontvangt.

Het vernieuwende van de aanpak van Dynamisch op Weg is dat de deelnemers een honderd procent baangarantie krijgen bij één van de 35 aangesloten bedrijven. Dat is in de ontwikkelfase al succesvol gebleken: zeker vijftien deelnemers vonden de weg naar betaald werk. Anderen maken flinke stappen op weg daar naar toe. “We zijn erg blij met dit eerste resultaat,” aldus Johan Middelkamp, directeur van de Sallandse Wegenbouw. “En we zijn overtuigd van onze aanpak: we gaan eerst gewoon aan het werk. Dan leer je elkaar wel kennen.”

“Het is niet voor niks dat ze het moeilijk hebben op school. Daar zit veel problematiek achter,” beaamt Hans Bonten, directeur van De Kern. “Maar ze gaan er vanzelf over vertellen als ze aan het werk zijn. En dan is er ook het vertrouwen. Daarmee kunnen we achterliggende oorzaken goed oplossen.”

Middelkamp en Bonten zijn het met elkaar eens: “We zien deze prijs als een erkenning. Niet alleen voor onze werkwijze, maar ook voor onze samenwerking. We doen het voor de samenleving en onze winst is dat jongeren die het lastig hebben tóch aan het werk komen. Dat we dit hebben bereikt, danken we aan ons samenwerkingsverband, met werkgevers, onderwijs en gemeenten. Het is geweldig dat we nu samen verder kunnen.”


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Boei10 begeleidt ondernemers in groei

Het is een verzamelplaats voor bedrijven, voor initiatieven, voor innovaties en voor ...