Duitsers laten zich inspireren door Deventer

Hoe werf je vrijwilligers en hoe houd je ze betrokken? Kortgeleden deed een groep van 15 Duitsers, vooral vrijwilligerscoördinatoren, inspiratie hierover op in Deventer, een echte vrijwilligersstad. Deventer Doet liet ze kennis maken met vele vernieuwende projecten in Deventer.

Goede voorbeeld
Zo is er onder andere een bezoek gebracht aan Verbindingscentrum De Vijfhoek en Wijk Voor Elkaar, waar buurtbewoners elkaar ontmoeten, nieuwe talenten ontdekken, samen bewegen en met elkaar de wijk een stukje mooier maken.

Rondleiding langs initiatieven
Met een bezoek aan de #Meedoen- balie maakten ze kennis met vluchtelingen die zich vrijwillig inzetten en tijdens een bezoek aan Het Vlier vertelden jongeren over het effect van hun werk als Impacter. Verder maakte een bezoek aan camper Deef, het buurthuis op wielen, en ANWB Automaatje Deventger ook veel indruk, net als het bezoek aan Rechtop, het Meester Geertshuis, De Ontmoeting, Mimik en verpleeghuis Groote en Voorster van Solis.  

Goede samenwerking
Er is al eerder interesse geweest vanuit het buitenland voor de Deventer aanpak: zo zijn er afgelopen jaren groepen Oostenrijkers en Duitsers geweest om zich te laten inspireren door de aanpak binnen Deventer. Wat de Duitsers vooral opviel was de goede onderlinge samenwerking, de positieve aanpak waarin de mens centraal staat en het enthousiasme van alle vrijwilligers.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Het overbrengen van je merkidentiteit naar de klant

In een wereld waarin consumenten steeds meer keuzemogelijkheden hebben, is het essentieel ...