Parkeren in Deventer moet zo snel mogelijk per minuut worden afgerekend. Dat wil de fractie van de Partij van de Arbeid in de Deventer gemeenteraad, die daarmee inhaakt op een motie die de Tweede Kamer inmiddels al heeft aangenomen.


Deventer – PvdA wil parkeergeld per minuut afrekenen

De PvdA fractie wil van het college weten wat ze gaan doen om te voorkomen dat ze voor het blok worden gezet door landelijke wetgeving. Een ruime Kamermeerderheid stelde vorige week, op initiatief van Tweede Kamerlid Sharon Dijksma (PvdA), vast dat de bedragen voor parkeren niet langer naar boven mogen worden afgerond. Dit moet gelden voor parkeren in zowel garages als op straat.

De Tweede Kamer wil dat parkeerders alleen hoeven te betalen voor de daadwerkelijk geparkeerde tijd. Minister Maxime Verhagen (EZ) heeft de opdracht iets te doen aan de oneerlijke tarieven.De huidige werkwijze met tijdseenheden van 40 minuten zorgt ervoor dat mensen in veel gevallen te veel betalen”, zo geeft PvdA-raadslid Rob de Geest aan. De Geest stelt ook voor dat het mogelijk wordt met kleinere munteenheden het parkeren te kunnen betalen.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...