Eind vorig jaar is er twee keer gebruik gemaakt van een babbeltruc om bejaarden geld te ontfutstelen, de politie waarschuwt nu extra voor deze manier van oplichting.

Deventer – Politie waarschuwt voor babbeltruc aan de deur

Eind 2010 werd er aangifte bij de politie gedaan van diefstal en poging diefstal door middel van babbeltrucs. Aan de Finsehof werd 29 december een 87-jarige vrouw uit Deventer gedupeerd. Zij liet een man binnen die zich voordeed als thuiszorgmedewerker. Hij wist haar pinpas en pincode te ontfutselen en maakte ook haar telefoon buit.

Het signalement: 1.70 -1.75m, 30-35 jaar, kort, zwart haar, ongeschoren, Nederlands uiterlijk, versleten spijkerbroek, kort, zwart jack. De man sprak vloeiend Nederlands. Op 30 december kreeg een (eveneens) 87-jarige bewoonster van de Brederolaan bezoek van een man die zich voordeed als meteropnemer.

Navraag bleek bij het energiebedrijf leerde dat er geen meteropnemer op pad was gestuurd. De bewoonster mist geen goederen. De politie adviseert om bij een vermoeden van oplichting aan de deur, door middel van babbeltrucs, direct melding te maken bij de politie via 0900-8844.

Over Salland TV

x

Check Also

Subsidies voor dorpen en buitengebied

Zeven initiatieven in dorpen en het buitengebied van Deventer krijgen subsidie vanuit ...