Burgemeester Andries Heidema heeft besloten geen noodverordening uit te vaardigen in verband met de mogelijke ongeregeldheden rondom de wedstrijd Ajax - AGOVV.


Deventer – Noodverordening gaat niet door

De aanvankelijke signalen dat harde kern Ajax hooligans naar Deventer zoud komen om hier Deventer hooligans te treffen zijn sterk afgenomen. De voorgenomen politiesterkte blijft gehandhaafd. Als het nodig is, kondigt de burgemeester alsnog een noodbevel af. Daarmee kan de politie toch nog het Deventer grondgebied afsluiten voor Ajax hooligans. Als het noodbevel alsnog wordt afgekondigd, geeft dat donderdagmiddag en avond mogelijk overlast op alle toegangswegen naar Deventer.


De politie had sterke aanwijzingen dat rondom de wedstrijd AGOVV-Ajax donderdagavond hooligans mee zouden reizen om hooligans uit Deventer te treffen. Om dit te voorkomen heeft de burgemeester overwogen een noodverordening vast te stellen.  Omdat er aannemelijke signalen zijn dat de Amsterdamse hooligans afzien van hun voornemen naar Deventer te komen, heeft de burgemeester besloten dat een noodverordening een te zwaar middel is.

 

 

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...