Als de plannen voor een windmolenpark langs de A1 bij Deventer doorgaan krijgt PvdA wethouder Jos Pierey het druk met zijn mogelijke bijbaan.


Deventer – Makelaardij Pierey krijgt het druk

Een groot deel van de bewoners van de naastgelegen woonwijk het Bramelt heeft uit protest tegen de windmolenplannen hun woningen te koop gezet bij Makelaardij Pierey. Salland TV maakte maandag even een rondje door de wijk, en spotte veel te koop flyers.

De bewoners van het Bramelt vrezen waardevermindering van hun eigendom, en vooral nachts veel overlast door omgevingsgeluid van de windturbines. Ook slapeloosheid kan zelfs  een gevolg zijn. Op 6 juli praat de gemeenteraad opnieuw over de plannen van PvdA wethouder Pierey. Die gaat er nu vanuit dat het voorstel om de windmolens wat op te schuiven de problemen voor iedereen oplost. Dat zal 6 juli vast heel duidelijk worden. De wijk wil er in ieder geval echt niet aan.

De Bramelt bewoners krijgen ook hulp uit de provincie. De PVV neemt het op voor de bewoners van het Bramelt, ze stelden schriftelijke vragen, al ruim een maand geleden, maar daar is nog steeds geen antwoord op. De vragen van de PVV aan het provinciebestuur die staan hier.

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...