De burgers in Deventer hebben het maar druk om tegen de gemeente in het verweer te komen.


Deventer – In actie tegen de bomenkap

Deze bomenkap is ook nog steeds een heet onderwerp. De gemeente Deventer wil namelijk meer dan 300 bomen kappen en de helft van de struiken en onderbegroeiing op Borgele gaan weghalen. Dankzij een actie die 780 handtekeningen opleverde worden de plannen opnieuw aan de wijk voorgelegd.

Op 1 september is er vanaf 19.00 uur een inloopavond van de gemeente in het Wijkcentrum “De Schalm” aan de Dreef. Om de wijk sociaal veiliger te maken, wil de gemeente veel bomen en struiken weghalen.

Verantwoordelijk wethouder Margriet de Jager stelde dat tachtig procent van de wijkbewoners de plannen steunt. De werkgroep betwijfelt dat, omdat de gemeente zelf geen peiling onder de bewoners heeft gedaan. Waar het nu vooral om gaat is het kostenaspect zo zegt Ewoud Meijer van de werkgroep Borgele Groen. In de jaren 60 en 70 is de wijk ontstaan en toen is er groen geplaatst dat “snel” voor een groene omgeving moest zorgen.

Nu ruim 40 jaar later wordt daar dus rigoreus de schaar ingezet in verband met de onderhoudskosten. De actiegroep heeft nu bomen en struiken die gekapt worden gemerkt met een band en een logo. Daarmee wordt voor bewoners duidelijk hoe rigoureus de kap nu daadwerkelijk is voor de wijk.

Foto Alex Schokker


Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...