Alle bomen die in het openbare groen gekapt gaan worden krijgen een markering zodat omwonenden en voorbijgangers kunnen zien dat een boom op de nominatie staat om omgezaagd te worden.


Deventer – GroenLinks wil bomen markeren

Dat is een voorstel van GroenLinks Deventer aan het college van B&W. Nu worden bewoners verrast, omdat ze de publicatie van de kapvergunning gewoon niet gelezen hebben. GroenLinks maakt zich sterk voor het behoud van gezonde bomen in het openbare groen maar realiseert zich ook dat kap soms onvermijdelijk is. De partij wil dat bewoners tijdig de aanvraag voor een kapvergunning kunnen inzien.

Tegelijk met het publiceren van de aanvraag voor een kapvergunning moet er daarom een markering op de stam komen, zodat mensen tijdig op internet de reden voor de kap kunnen opzoeken. Behalve het voorstel zijn er schriftelijke vragen gesteld over de uitvoering van het kapbeleid van de gemeente. De fractie wil onder meer weten of de natuurbelangen bij kapvergunningen op een goede wijze worden beoordeeld. De fractie verwacht over ongeveer 3 weken een antwoord van het college.

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...