Woensdagavond presenteerde de gemeenteraad weer een staaltje symboolpolitiek waar de honden geen brood van lusten.


Deventer – Geen draagvlak, maar toch windturbines

Epse wil geen windturbines in de achtertuin, de bewoners van het Bramelt willen het ook niet, maar de lokale fracties, van PvdA, CDA, GroenLinks de Christen Unie en vijf  D66 raadsleden leggen dat gewoon naast zich neer en stemden voor de plannen van wethouder Jos Pierey (PvdA) namens het college.

Opmerkelijk omdat er dinsdag nog een brief vanuit de gemeente Lochem op de mat bij de raadsleden en het college van Deventer viel met het verzoek om de plannen over de zomer heen te tillen, maar daar wilden de voorstanders niks van weten. Toen er destijds bij Okkenbroek plannen voor windmolens waren was men tegen. Maar waarom daar niet en bij Epse wel? De burgers van Deventer hebben ook niks aan de energie die de windturbines gaan leveren want de exploitatie doet Cofeley. En die verkoopt het door aan gebruikers op het nog te realiseren nieuwe industrieterrein dat nog langs de A1 komt.

En de mogelijkheid om burgers mee te laten participeren als aandeelhouder van een windturbine, daar hoorde je woensdagavond niks meer over. Het feest gaat nu op gang komen, want voordat er een turbine draait zal er vast een stormvloed aan procedures en rechtszaken op gang worden gebracht om plaatsing tegen te gaan. Dat gaat jaren duren en de uiteindelijke “groene” winst daar zien we helemaal niks van terug. Er is wel één lachende derde en dat is het bedrijf Cofeley. Die strijken de subsidies op en exploiteren de boel.

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...