De gemeente Deventer presenteerde vrijdag drie verschillende scenarios voor woningbouw in het noordoosten van Deventer.

Deventer – Deventer Noordoost de nieuwe wijk

In het gebied ten noordoosten van Schalkhaar en de Vijfhoek kunnen nog maximaal 2.000 woningen komen. In overleg met belanghebbenden in het gebied heeft Deventer drie plannen geschetst voor het terrein ten noordoosten van Deventer. Dat gebied moet zorgen voor uitbreiding op de langere termijn. Deze drie plannen moeten uiteindelijk gaan leiden tot één plan.

De mogelijkheden zijn het Sallands Dorp, Nieuw Buiten en Stadslandschap. Bij Sallands Dorp kan er bij Westenberg Buiten uitbreiding komen door de bouw van twee nieuwe dorpen. Daar komen dan 750 tot 1000 woningen. Nieuw Buiten bestaat uit gebundelde woningbouw met groen eromheen. Daarbij  ontstaat ruimte voor maximaal 1.500 woningen die worden gebouwd in tien sterk geconcentreerde bebouwde blokken.

Tenslotte is er de optie Stadslandschap met plek voor grotere nieuwe wijken. Die moeten aansluiten op de bestaande stad. Daar is dan plek voor 2.000 woningen. Dat is dan ook het maximum aantal woningen dat in Deventer-Noordoost kan komen. De structuur van het wegennet van de stad kan grotere groei niet aan. Voor de verkeersproblemen bij Schalkhaar moet met de plannen ook nog een oplossing gevonden worden.

Deventer Noordoost op de kaart

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...