De Deventer Politiek zet weer eens in op rommel die in Deventer aangetroffen wordt.

Deventer – Deventer maakt veel rotzooi

Jos Pierey van de PvdA maakt zich zorgen over permanent op straat geplaatste afvalcontainers in de binnenstad. Een probleem is dat die ook vaak gebruikt worden als extra mogelijkheid om er nog ander afval bij te plaatsen. De gevolgen zijn stank en veel rommel naast deze vaak van de horeca afkomstige containers.

PvdA stelt dat de gemeente laks is in het aanpakken van dit probleem, en heeft er nu schriftelijke vragen over. Carlo Verhaar van Groen Links heeft ook wat met rommel en hondenpoep, het oog van Groen Links viel nu op de uiterwaarden van de IJssel aan de kant van de Worp. Door recreanten wordt er heel veel rotzooi achtergelaten.

Een paar maanden terug was er nog een burgeractie door samen met Cambio de rommel weg te halen, maar het is vechten tegen de bierkaai. Groen Links stelt voor om een gratis vuilniszakkenautomaat en een bord met gedragscode aan de ingang van het gebied aan de IJsel. Klaarblijkelijk helpen de geldslurpende campagnes niet om burgers te motiveren de boel schoon te houden. Ook de honden uitlaatgebieden en het zelf opruimen werkt niet.

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...