Uit het onderzoek van RTL 4 over de aanwezigheid van jeugdbendes blijkt dat er in de gemeente Deventer zes overlastgevende jeugdgroepen en 1 hinderlijke jeugdgroep actief is.


Deventer – Deventer heeft zes overlastgevende jeugdgroepen

In Raalte zijn twee hinderlijke jeugdgroepen aanwezig. In de gemeente Olst-Wijhe zijn op straat geen aanwezige jeugdgroepen bekend. De politie in Deventer heeft drie jeugdagenten en die werken samen met het jeugd- en jongerenwerk (o.a. Raster, Team Toezicht) en andere instanties die zich met deze doelgroep bezighouden.

De politie van Deventer heeft een goed beeld van de samenstelling van de groepen. Er is veel contact en ze kennen de meeste namen. De jeugdgroepen wisselen wel van samenstelling en/of (hang)plek. In gevallen van echte overlast, zoals baldadigheid en/of verstoren van de openbare orde, treedt de politie repressief op. Er wordt dus bekeurd. In andere hinderlijke gevallen worden namen genoteerd en ook is het mogelijk dat er een brief naar de ouders/verzorgers gaat. Ook kan de jongerenwerker op huisbezoek gaan.

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...