Afgelopen donderdagavond presenteerde de gemeente Deventer en woningcorporatie Rentree de toekomst van de Rivierenwijk in zaal de Venen aan de Schipbeekstraat.

Deventer – De toekomst van de Rivierenwijk

In de Vogelaarwijken moet de komende jaren flink worden bezuinigd. Nieuwbouwprojecten worden geschrapt, uitgesteld of in stappen uitgevoerd. Ook ‘sociale’ projecten voor kinderen, jongeren en werklozen stoppen. Omdat Den Haag vanaf volgend jaar geen extra geld meer in de ‘krachtwijken’ stopt en corporaties veel last hebben van de economische crisis moeten bestuurders keuzes maken wat nog wel en wat niet meer door kan gaan.

En dat doet ook de gemeente Deventer. Donderdagavond presenteerden de gemeente en woning-corporatie Rentree de toekomst van de Deventer Rivierenwijk. Met ditmaal wel haalbare plannen.En dit keer geldt dat ook voor de woningbouwplannen van Rentree. In de Venen stond een maquette klaar en een was er een presentatie van een videoanimatie te zien. Op papier en vanuit de computer ziet alles er mooi uit, maar de praktijk dat is wat de bewoners nu eindelijk wel eens willen zien. Dus eerst zien, en dan pas geloven was blijft de mening van de meeste Rivierenwijkers.Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...