Het debat over het verloop van het traject om een nieuwe wethouder voor D66 te introduceren in Deventer leek woensdagavond vooral op een in scene gezet circus.


Debat circus over D66 wethouder

Carlo Verhaar van oppositiepartij GroenLinks had een waslijst aan vragen voor zowel coalitiepartijen, de coalitie zelf en de burgemeester. De kern van het debat was de manier waarop wethouder Marleen Huizing weg ging en de kille afrekening van de raad met de D66 kandidaat wethouder Patrick Sonneveldt. Verhaar gaf aan dat de Deventer lokale politiek nogal te kakken is gezet.

Hij heeft het gedoe niet aan buitenstaanders kunnen uitleggen en bij burgers vaak met de mond vol tanden gestaan. Begrippen als geloofwaardigheid, vertrouwen en verraad waren veel gehoorde opmerkingen. Ook burgemeester Heidema kreeg de wind van voren. Die kreeg op zijn bordje dat hij geen duiding had gegeven en geen verklaring richting de burgers van de stad.

Daar was Heidema het mee oneens, die gaf aan dat de raad zijn eigen verantwoordelijkheid heeft. Uiteindelijk bleek het vertrouwen van de coalitie gewoon weer hersteld en praatte Carlo Verhaar van GroenLinks nog even na met Andries Heidema. Een staaltje typische Deventer politiek. Uiteindelijk was de hele raad het weer met elkaar eens en het vertrouwen gewoon weer hersteld. Uiteindelijk dus een storm in een glas water, met wel weer hele slechte reclame voor de gemeenteraad en het college.

Over Salland TV

x

Check Also

Raalte maakt afspraken met provincie over windenergie

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om afspraken te ...