De Hanze Havendag heeft de wind in de zeilen

Met een enorme DUKW (een amfibievoertuig uit WO2), kon je een tochtje op de IJssel maken, roeien in een grote sloep of zeilen in een klein bootje.

Er waren demonstraties van de reddingsbrigade, duikers uit Zutphen, en de modelboten vereniging. Dat was zaterdag allemaal te zien op de Hanze Havendag in de jachthaven aan de Rembrandtkade in Deventer.

Havenmeester René Huurman, heeft de bezoekers niet geteld, maar de belangstelling voor de eerste Hanze Havendag was enorm. 

De Hanze was ooit een belangrijk historisch en cultureel erfgoed in de regio. Veel steden die deel uitmaakten van de Hanze, koesteren nog steeds de herinnering aan dit verleden en vieren hun Hanzeatische geschiedenis met festivals en evenementen. Dit jaar wordt gevierd dat negen steden langs de IJssel zo’n 800 jaar geleden toetraden tot het Hanzeverbond.

Accordeonist Mark Kornet uit Deventer – en die heeft ook wel wat met water, want hij is per slot van rekening de zoon van een visboer – zong het zaterdag al “Junge, Komm Bald Wieder” en het is te hopen dat dit ook voor dit leuke nautische evenement van toepassing is. 

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Nieuwe serie “Wij zijn Nedersaksen” op RTV Oost

Mooie ontmoetingen in de provincie over taal, cultuur en geschiedenis van Overijssel ...