De gemeente Deventer geeft geen toestemming voor evenementen koningsdag

Als het aan de gemeente Deventer ligt worden er geen evenementen gehouden op Koningsdag. Dit komt omdat het volgens de gemeente met de huidige omstandigheden niet verantwoord genoeg is. Ondanks de corona maatregelen gaan onder meer de koningsspelen wel door in Deventer.

Door: Jorrit Draaijer

“Een evenement als de kleedjesmarkt kan momenteel niet doorgaan omdat er dan te veel mensen bij elkaar zijn op een plek. Ook mogen wij tot minimaal 5 mei geen vergunningen afgeven voor een evenement”, zegt gemeentewoordvoerder Maarten Jan Stuurman. Naast de kleedjesmarkt is er door twee verschillende cafés in Deventer een ‘koningstocht’ georganiseerd, Stuurman is hier helder over: “Bij een tocht zijn er niet veel mensen op dezelfde plek op hetzelfde moment. Er worden momenteel ook meerdere wandeltochten georganiseerd, maar het voordeel daarvan is dat je het bijvoorbeeld ook heel goed alleen kan doen.”

Voor de basisschoolleerlingen is er gelukkig nog wel wat te doen, namelijk de koningsdagspelen in aangepaste vorm. Verder zijn er verschillende wandeltochten waar je aan kan deelnemen en natuurlijk de veredelde ‘koningstocht’. Wel is er een alternatief bedacht op de kleedjesmarkt, een online kraampje. Op de Kika Vrijmarkt kun jij een online kleedje maken en zo toch jouw spullen verkopen.  

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Politie op zoek naar Sylvia Hansen

De politie is dringend op zoek Sylvia Hansen. Ze rijdt op een ...