DEVENTER - De Deventer gemeenteraad heeft woensdagavond morrend de jaarrekening voor 2011 goedgekeurd.


Cruciale informatie achtergehouden voor de gemeenteraad

Maar dat ging niet zonder duidelijke slag of stoot. De raad voelde zich slecht geïnformeerd over de echte financiële status van de gemeente toen men daar over vroeg in een speciale besloten bijpraat sessie met betrekking tot het op een juiste manier interpreteren van gegevens uit een jaarrekening. Op 14 maart gebeurde dit, toen is er navraag gedaan over de financiën van de gemeente. Maar op deze avond kwam er geen antwoord op vragen. Later bleek dat er 11,8 miljoen aan grondwaarde moest worden afgeboekt.

Een fikse financiële strop, die toen nog voor rekening kwam van de nu naar Ommen vertrokken D66 wethouder Marc Jan Ahne. Uit een feitenrelaas van huisaccountant Deloitte bleek dat Ahne al wist van dit negatieve resultaat door een mail van Deloitte. De inhoud van dat mailtje kwam pas deze week naar buiten. Deze gang van zaken leverde een geïrriteerde Tjapko Poppens (VVD) en een zich bij de neus genomen voelende Wim de Jong (CU) op. Volgens Marcel Elferink (Gemeentebelang) zou er een motie van wantrouwen mogelijk zijn geweest als Ahne er nog had gezeten.

Volgens Wim de Jong (CU) had er met de informatie uit de mail en het feitenrelaas van de accountant iets gedaan moeten worden. De wethouder destijds, Marc Jan Ahne (D66) had in de sessie van 14 maart openheid van zaken kunnen geven. Er was zoveel informatie beschikbaar waarvan de wethouder had kunnen weten dat dit aanleiding tot discussie zou gaan geven. Wim de Jong wil in de toekomst dus meer transparantie van de wethouder. Veel onvrede dus maar de jaarrekening is desondanks wel gewoon goedgekeurd.

Over Salland TV

x

Check Also

Mantelzorgende kinderen worden verwend met extra Sinterklaascadeau

Zorgen voor een broertje of zusje met een aandoening kost veel tijd ...