College vraagt raad om mening over Aso woningen in Deventer

Het Deventer stadsbestuur vraagt om de mening van de gemeenteraad over Skaeve Huse (Aso woningen). Dat zijn huizen voor mensen die moeite hebben om te leven in woonwijken en daardoor structureel overlast veroorzaken. Als zij op een rustige plek en met begeleiding wonen, verbetert hun situatie.
Het college wil een geschikte locatie zoeken voor maximaal 3 mensen. Skaeve Huse zijn zeer sobere eenpersoonswoningen van ongeveer 30 tot 50 vierkante meter.

Het concept komt uit Denemarken en is al door diverse Nederlandse steden overgenomen. De Skaeve Huse zijn van een woningcorporatie en liggen op enige afstand van andere huizen.  De Skaeve Huse zijn nadrukkelijk niet voor gezinnen met kinderen en jonge mensen of mensen die een gevaar voor zichzelf of hun omgeving zijn. Het college stelt als voorwaarde dat bewoners professioneel worden begeleid.

Het college peilt de mening van de raad over Skaeve Huse en de uitgangspunten voor de locatie. Daarna gaat de gemeente in overleg met de woningcorporaties opzoek naar een locatie. Als deze gevonden is, gaat de gemeente in gesprek met de omgeving voordat een definitief besluit wordt genomen. Dat gebeurt waarschijnlijk in januari 2017.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...