College B&W Raalte wil ook terrassen in de winter openstellen

In de gemeente Raalte vind je vele gezellige terrassen. In het terrassenbeleid staan de regels voor het gebruik van het terras beschreven. Het huidige beleid stamt uit 2009 en past niet meer bij de wensen van nu. Daarom stelt het college van B&W nieuwe regels voor aan de gemeenteraad. De regels zijn samen met omwonenden, horecaondernemers, Koninklijke Horeca Salland en politie opgesteld.

Wethouder Breun Breunissen: “Er zijn verschillende belangen, daarom vinden we het belangrijk om met elkaar het gesprek aan te gaan. In een aantal bijeenkomsten kwamen de openingstijden, inrichting, uitstraling en beleving van het terras aan de orde. Onze conclusie is dat we horecaondernemers graag meer ruimte willen geven, maar wel binnen heldere kaders.”

Verruiming openingstijden en achtergrondmuziek toegestaan

Als het aan het college ligt wordt het terrassenseizoen afgeschaft. Dat betekent dat horecaondernemers ook in de winter gebruik mogen maken van hun terras. Van november tot en met februari mogen de terrassen tot 23.00 uur open. Ook is het hele jaar achtergrondmuziek toegestaan tot 23.00 uur, mits dit niet voor overlast zorgt. Vanaf maart tot en met oktober blijven de huidige openingstijden van kracht. Op vrijdag- en zaterdagavond sluit het terras om 01.00 uur. De rest van de week mogen de terrassen tot 00.00 uur open in deze periode.

Horeca Raalte nog niet om

Een belrondje langs de prominente horecazaken in centrum Raalte levert op dat de meeste medewerkers nog niet echt op de hoogte zijn. Een medewerker van Hotel de Zwaan meldt dat ze het niet zo ziet zitten en binnen is ruimte genoeg. Wel vindt ze het wel aardig dat er meegedacht wordt na de coronaperiode maar of verruiming openstelling van terrassen nou zoveel oplevert? Een horecaondernemer uit het centrum noemt liever niet zijn naam want hij is niet bij de gesprekken betrokken geweest. Hij is van mening dat de terrassen langer openstellen niet veel klanten zal trekken. “Mensen zitten in de winter liever binnen, aldus de medewerker. Er is dus nog veel te bepraten voordat hier een klap op wordt gegeven.

Besluitvorming tijdens rond-de-tafelgesprek

De gemeenteraad bespreekt het voorstel op donderdag 1 december in een rond-de-tafelgesprek. Wil je meepraten? Dat kan! Meld je voor 1 december 12.00 uur aan via griffie@raalte.nl. De gemeenteraad neemt tijdens de raadsvergadering van donderdag 8 december een besluit over het voorstel. Bij een positief besluit gaat het nieuwe terrassenbeleid op 1 januari 2023 in. Beide bijeenkomsten zijn vanaf 19.30 uur live te volgen via www.raalte.notubiz.nl/live. 

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...