Classic Race demonstratie Luttenbergring 2020 verzet naar 26 september 2020.

In verband met de maatregelen tegen het coronavirus ziet het bestuur van de Stichting Behoud Luttenbergring zich helaas genoodzaakt het 50 jarig jubileum van de races op de Luttenbergring te verzetten van 13 juni naar 26 september 2020. De bijna 300 deelnemers die zich reeds hebben ingeschreven blijven verzekerd van een plekje tijdens het evenement in september.
Het bestuur: “Helaas ontkomen ook wij er niet aan ons evenement te verzetten. Vooropgesteld staat dat wij altijd op een verantwoorde wijze een leuke dag willen neerzetten voor onze deelnemers. Dat gaat nu gewoonweg niet. Vanwege de maatregelen omtrent de bestrijding van het Corona virus zou het ook pas na 1 juni duidelijk worden of we wel een vergunning zouden krijgen. Dat is natuurlijk veel te kort dag.”

Los daarvan zal, volgens de laatste persconferentie van de premier van afgelopen maandag, ook daarna niet gelijk alles terug zijn bij het oude. “We hebben de ontwikkelingen eerst rustig aangekeken, maar nu wij duidelijkheid hebben, willen we die ook verschaffen aan onze deelnemers, buren en alle belangstellenden.” Volgens het 5-koppige bestuur uit Luttenberg was deze beslissing onvermijdelijk, maar wel jammer. Na een zeer succesvolle, maar regenachtige editie van de Classic Race Demonstratie afgelopen oktober, was er juist ingezet op een datum met een grotere kans op betere weersomstandigheden. Een mooie bijkomstigheid was dat de beoogde datum van 13 juni, precies twee weken voor de TT in Assen, ook van oudsher de datum was van de Raalte Races die de Luttenbergring zijn haast legendarische status gaven in de roemruchtige jaren 70 en 80 van de vorige eeuw. Tijdens deze hoogtijdagen van de Nederlandse motorsport, waarin vele Nederlandse rijders op wereldniveau actief waren, trokken soms wel 35.000 bezoekers naar Luttenberg. Voor het eerst in 1970.

Om deze rijke geschiedenis in ere te houden worden er enkele extra activiteiten georganiseerd die ook meeverhuizen het weekend van 26 september.
Het bestuur denkt te mogen rekenen op begrip van de deelnemers. “Gezond blijven, zodat we op een later tijdstip samen weer van motorsport kunnen genieten is het belangrijkste op dit moment.

We wensen iedereen sterkte toe, in deze voor veel mensen moeilijke periode.” aldus het bestuur.
Mochten er deelnemers zijn met vragen; deze kunnen gesteld worden aan het bestuur van de Stichting Behoud Luttenbergring via Luttenbergring@gmail.com.

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...