Er komen windturbines langs de A1 tussen Deventer en Epse.


CDA zorgt voor meerderheid: windturbines bij A1

Dat heeft de raad van de gemeente Deventer woensdagavond besloten. Er was met 20 stemmen voor en 14 tegen een ruime meerderheid voor de plannen. Tot aan de stemming was het spannend wat het CDA zou gaan doen. Als die tegen zouden stemmen zou het af kunnen ketsen. De raadsvergadering werd bijgewoond door veel Epsenaren. De Epsenaren waren overigens heel erg teleurgesteld. Zij vinden dat de windturbines de horizon vervuilen en dat ze op de verkeerde plek komen te staan. Op de geplande locatie zou bovendien ook veel te weinig wind staan.

Nu de gemeenteraad voor de windturbines heeft gestemd, kan Deventer zich gaan klaarmaken voor een flinke hoeveelheid aan beroepsschriften en schadeclaims. Zo gaat het bedrijf Deventrade 500.000 euro claimen. Het bedrijf zegt dat de gemeente nooit heeft verteld dat ze windmolens wilde gaan neerzetten, vlak naast het nieuw gebouwde pand. Deventrade vindt dat ze te veel voor de grond heeft betaald en wil het verschil terug. De Vereniging Woonmilieu Epse, zegt naar de Raad van State te stappen, om het besluit van de gemeenteraad ongedaan proberen te maken.

Maar de gemeente Deventer gaat weer een stapje dichter naar de zo geliefde klimaatneutrale status toe. Wat de burger van de 144 meter hoge turbines vindt, en of deze windturbines uberhaupt wel zoden aan de dijk gaan zetten daar hebben ze geen boodschap aan.

Over Salland TV

x

Check Also

Raalte maakt afspraken met provincie over windenergie

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om afspraken te ...