CDA en VVD inventariseren Overijsselse situatie geitenhouderijen

Het CDA en VVD in Overijssel willen, na de drastische maatregelen om de geitenhouderij in Gelderland op slot te zetten, duidelijk in beeld hebben hoe de stand van zaken in Overijssel is als het gaat om de nadelige gezondheidseffecten voor omwonenden van geitenhouderijen.

Goed geïnformeerd
Woordvoerder Natuur en Landbouw Marco van der Vegte: “De gezondheid van onze inwoners staat voor ons natuurlijk voorop. We hebben vragen gesteld aan het college om meer inzicht te krijgen in de situatie in Overijssel. We willen goed geïnformeerd zijn, zodat we een duidelijk beeld hebben van eventuele vervolgstappen”.

Omgevingsvisie
In de omgevingsvisie die in Overijssel in het voorjaar is vastgesteld, is ruime aandacht voor gezondheidseffecten van landbouw. Hierdoor moeten alle bedrijven in Overijssel die nieuw willen vestigen, verplaatsen of uitbreiden aan zeer strenge eisen voldoen. “Omdat de situatie in Gelderland te maken heeft met deze gezondheidseffecten vinden wij het logisch om te inventariseren wat dit voor Overijssel betekent. In de commissievergadering van 13 september zal het CDA aandringen op spoedige beantwoording van de vragen”, legt van der Vegte uit.

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...