Burgemeester en wethouders komen praten met inwoners Olst

Donderdag 21 maart komen de burgemeester en wethouders weer op hun jaarlijkse kernenbezoek om te praten met de inwoners van Olst. Deze avond wordt georganiseerd door Plaatselijk Belang Olst in samenwerking met de gemeente.
Er zijn veel onderwerpen die spelen in Olst. Denk aan de maatregelen die genomen worden voor het verkeer, de mogelijke clustering en verplaatsing van scholen en de woningbouw op het Abersonterrein. Maar er gebeurt ook veel op het gebied van energiebesparing. Voor dit onderdeel komt Buurkracht vertellen hoe zij mensen kunnen ondersteunen met tip, trucs en tools en vertelt de gemeente over de Stimuleringsregeling Toekomstgericht Wonen.

De kracht van Buurkracht
Buurkracht is een maatschappelijk initiatief, gesteund door gemeente en provincies. Buurkracht gelooft dat het regelen van zonnepanelen of het nemen van isolerende maatregelen makkelijker, voordeliger en leuker is als het met de buren samen doet. Dat werkt al op heel veel plekken in Nederland. Een buurtbegeleider helpt met onder andere offertes en het enthousiast maken van buurtgenoten om het samen te doen. Ondersteuning van Buurkracht is gratis en onafhankelijk. Een inwoner uit Wesepe vertelt tijdens het kernenbezoek over zijn ervaringen met Buurkracht.

Stimuleringsregeling Toekomstgericht Wonen
De gemeente helpt inwoners met het geschikt maken van de woning om er langer te kunnen wonen. Dit kan door een lening aan te gaan om de woning levensloopbestendig te maken en daarnaast te verduurzamen. De lening kent drie varianten (Stimuleringslening hypothecair, Stimuleringslening consumptief en de Verzilverlening). Bij de variant Verzilverlening is het mogelijk om de lening van maximaal € 40.000 pas na de verkoop van de woning terug te betalen, inclusief de maandelijkse rente. Tijdens het kernenbezoek wordt een korte toelichting gegeven.

Tijdens het kernenbezoek is er voldoende tijd om vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders. Iedereen is welkom in de serre van het Bakhuus, Aaldert Geertsstraat 42. Het programma start om 20.00 uur.

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...