Brabantse wooncorporatie heeft miljoenensteun nodig

De Brabantse Woningstichting Geertruidenberg (WSG) krijgt bijna 118 miljoen euro steun van het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV). De Brabantse corporatie (4000 woningen) staat door financiële problemen op het randje van een faillissement en kan alleen met noodsteun overeind blijven. Desondanks is besloten WSG voorlopig niet op te heffen of te verkopen, meldt het CFV.

In oktober 2012 besloot het CFV nog dat WSG wel moest worden opgeheven. Corporaties uit de regio toonden echter weinig belangstelling voor hun branchegenoot. Verkoop van alle woningen zou tot te grote verliezen leiden. “Hiermee zou niet worden voldaan aan de saneringsdoelstelling om het sociaal woningbezit tegen een zo laag mogelijke steunbijdrage van de sector te behouden”, aldus het CFV in een persbericht. De corporatie krijgt nu in ieder geval tot juli   2018 de tijd om het eigen vermogen weer op peil te brengen.

WSG blijkt in juni aangifte te hebben gedaan tegen de directeur Peter Span. Die zou namelijk onverantwoorde aankopen hebben gedaan. Volgens WSG zou Span bij diverse onzakelijke transacties familieleden zoals zijn moeder, dochter, nichtje en zwager hebben bevoordeeld. Op 11 juli liet het OM weten geen aanknopingspunten te hebben om strafrechtelijk onderzoek te doen naar Span. De ex-directeur zelf vindt dat zijn voormalige werkgever een hetze tegen hem voert. Hij claimt 6,5 ton ontslagvergoeding plus 1,7 miljoen euro pensioenschade.

Over Salland TV

x

Check Also

Mariënheem lijkt pas op de plaats te moeten maken aangaande de N35

Opgetogen trok waarnemend burgemeester Arco Hofland naar Den Haag om de minister ...