Bouw wooncomplex maakt einde aan braakliggend terrein Rubensstraat

Met het bouwen van een duurzame appartementencomplex, komt er eindelijk leven op het braakliggende terrein aan de Rubensstraat. In 2015 is er gestart met het slopen van 36 eengezinswoningen voor een gloednieuw complex. Nu meer dan vijf jaar later is het samenwerkingscontract tussen Stichting Eigen Bouw en Dura Vermeer Bouw Hengelo eindelijk getekend.

De plannen voor de herontwikkeling rondom de Rembrandtkade in Deventer dateren uit 2006. Sindsdien zijn de eerste fases uitgevoerd door de bouw van de appartementencomplex aan de kade. Het braakliggende terrein aan de Rubensstraat lag als laatste op de rol en lijkt nu dan eindelijk te worden aangepakt op de Zandweerd. Het duurzame complex moet 86 appartementen gaan tellen met voor sommigen uitzicht op de IJssel.

Natuurinclusief wonen

Volgens Koert Terhürne, directeur van Dura Vermeer krijgt het complex een groene uitstraling, dat aansluit op de Zandweerd: “De grootste focus lag voor ons als ontwikkelende bouwer op het natuur inclusieve ontwerp en een community building. Zo is de overgangsruimte tussen de drie gebouwen ingericht als een collectieve tuin met zoveel mogelijk diversiteit en beplanting, welke aansluit bij het groene karakter van de Rubensstraat; een positieve bijdrage aan de leefbaarheid in de wijk en de stad.” Tevens wordt het complex aangesloten op het zogeheten Slimme Warmtenet Zandweerd. Door dit warmtenet wordt restwarmte van de rioolwaterzuivering gebruikt om de woningen te verwarmen.

De eerste bouwwerkzaamheden aan de Rubensstraat staan gepland voor aankomende zomer. Medio 2022 hopen beide partijen de eerste appartementen te kunnen opleveren.

Renovatie Rembrandtkade

Ook de oudere portiekflats aan de Rembrandtkade worden komende periode onder handen genomen. De twee appartementenflats zijn enigszins gedateerd en worden volledig gerenoveerd. Zowel de keuken, badkamer als toilet worden hernieuwd. Tevens krijgen de flats een ‘warme deken’ door het plaatsen van dubbelglas en het aanpakken van het dak en de gevels.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen blijft behouden!

Afgelopen januari werd door het bestuur van Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen ...