Bomb cycloon laat Salland ongemoeid

Storm Ciarán zal Salland veelal ongemoeid gaan laten. In de kustgebieden moet met rekening houden met veel wind tot 110 kilometer per uur, maar Salland zal met maximaal 70 kilometer per uur te maken gaan krijgen.

Een zeer diepe oceaandepressie diept nog wat meer uit boven Engeland en geeft met name in die contreien erg veel wind. Afgelopen nacht werden vooral Bretagne en Normandië vol getroffen door deze zogenaamde bomb cyclone (zeer sterk uitdiepende depressie) en in die regionen werden record windschuivers gerapporteerd tot rond 200 kilometer per uur.  

Orkaanschuivers
Een zware storm komt aan op de Noordzee donderdagmiddag en misschien wakkert de wind op de zuidelijke Noordzee nog even aan tot zelfs kracht 12. Orkaanschuivers zijn er dan ook bij.

De foto geeft een goed beeld weer van de exceptionele windstoten rond de kust van Frankrijk donderdagochtend vroeg.

De isobaren (lijnen van gelijke luchtdruk) liggen bij zo’n felle raddraaier dicht bij elkaar, dus er zijn grote drukverschillen met de afstand en daardoor natuurlijk veel wind omheen het laag

Het felste windveld komt op het midden van de Noordzee te liggen in de namiddag en schampt onze kust gedeeltelijk. Toch heeft het KNMI in de Bilt een code oranje uitstaan met rukwinden tot pakweg 110 kilometer per uur in de kustgebieden.

Vlagerige wind in Salland
In Salland is het vandaag overwegend droog met weliswaar kans op een enkele bui. Het accent van de buien ligt voornamelijk op de randstad. Hinderlijk is de vlagerige wind. In het open veld staat een krachtige tot harde meest zuidelijke wind tot windkracht 7. Het wordt 13-14 graden in Deventer en Raalte. In de nacht naar vrijdag neemt de buienkans toe en ook vrijdag overdag is het niet droog.

Marc E. Putto

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...