Bijeenkomst over de leef- en woontoekomst van 55-plussers in Olst-Wijhe

Op donderdagavond 21 en dinsdagavond 26 maart organiseert de gemeente Olst-Wijhe in samenwerking met Stichting Doorpakken Salland een bijeenkomst voor 55-plussers over hun gezondheid en hun woontoekomst in Olst-Wijhe. Tijdens deze avonden vertellen we over nieuwe manieren van wonen en over gezond en vitaal ouder worden.

Vooruitkijken loont: Heeft u weleens nagedacht over hoe u gezond en vitaal ouder kunt worden? En waar u over 10 jaar wilt wonen? Deze vragen zijn misschien niet dagelijks aan de orde, maar het loont zeker om tijdig na te denken over veranderingen in ons leven. “Mensen leven gemiddeld steeds langer, dus het is van groot belang om na te denken over zowel onze gezondheid als onze woonsituatie”, aldus wethouder Judith Compagner. “Met de tekorten aan zorgpersoneel en woningen, en de groeiende noodzaak om langer zelfstandig thuis te blijven wonen, is het cruciaal om nu actie te ondernemen en niet te wachten tot problemen zich voordoen. Daarom raden we alle inwoners vanaf 55 jaar aan om zich te laten informeren tijdens deze bijeenkomsten over hoe zij prettig en vitaal oud worden in onze mooie gemeente.”

 Programma: Tijdens de bijeenkomsten bespreken we de mogelijkheden en uitdagingen van de woningmarkt en de ontwikkelingen binnen onze gemeente. Daarbij bieden we zicht op de innovaties en hulpmiddelen die daarvoor beschikbaar zijn. Ook bieden we handvatten op het gebied van gezonde voeding, vitaal en fit blijven, kun je meedoen aan de wooncheck en meedenken over nieuwe woonvormen en buurtinitiatieven. Daarnaast zijn er 3 themasessies te volgen:

  1. Woonvormen en -initiatieven
  2. Veilig in je huidige woning
  3. Vitaal en gezond ouder worden

 Aanmelden: De bijeenkomst “Leef- en woontoekomst van 55-plussers in Olst-Wijhe” is op donderdag 21 maart 2024 van 19.30 tot 22.00 uur in het Holstohus in Olst en op dinsdag 26 maart 2024 van 19.30 tot 22.00 uur in Zaal Logtenberg op de Boerhaar. Aanmelden is gratis via www.olst-wijhe.nl/mijnwoontoekomst of telefonisch via 06 53574902. De eerste 100 aanmelders ontvangen gratis het boek “Wie prettig oud wil worden, begint op tijd!”.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Raalte maakt afspraken met provincie over windenergie

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om afspraken te ...