Het politiek café in de Deventer schouwburg van afgelopen maandagavond had als centraal onderwerp het realiseren van een nieuwe bibliotheek voor de stad Deventer.


Bieb verhuizing realiteit of onzinnig?

Op de avond over de bibliotheek waren zoals gewoonlijk veel direct betrokkenen en de vaste cultuurclub. De gemeenteraad van Deventer krijgt over ongeveer een maand een onderzoek voorgeschoteld waarin de keuze kan worden gemaakt, wat te doen met de bibliotheek op de Brink. Er zijn eigenlijk vier verschillende smaken beschikbaar, met nog steeds onbekende verschillende prijskaartjes.

De voorkeur heeft een grondige verbouwing van het oude SNS gebouw aan de Stromarkt. Dan is er nog de Stromarkt light versie, een verbouwing van het huidige gebouw.  Op tafel ligt verder nog de bibliotheek vestigen in de voormalige MEAO school aan de Nieuwe Markt. De laatste optie en bij de voorstanders van de bieb de minst gelukkige optie is in de huidige bieb blijven en die verbouwen. De uitkomst van het plan moet over een paar maanden duidelijk zijn.

Om hoeveel geld het gaat om de bibliotheek al dan niet opnieuw ergens te vestigen is nog steeds niet duidelijk met al deze mogelijkheden op tafel. Er was in elk geval alvast een onderzoek van ruim 50.000 euro voor nodig om het nodige papierwerk voor de afwegingen voor de raad te kunnen realiseren. En dan hebben we nog helemaal niks.

Over Salland TV

x

Check Also

Raalte maakt afspraken met provincie over windenergie

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om afspraken te ...