Bibliotheek Salland vraagt Gemeente om bijdrage voor verbouwing

In het Kulturhus hebben de afgelopen jaren veel verschuivingen plaatsgevonden. De bibliotheek verhuisde van de eerste verdieping naar de begane grond. De Parabool gebruikte ook een deel van de ruimte. De eerste verdieping was beschikbaar voor kantoren, zo ook voor directie van de Bibliotheek. De Parabool verhuisde enige tijd geleden naar het pand van De Joetse.

SallandWonen is van plan appartementen te gaan bouwen op de eerste twee verdiepingen van het Kulturhus in Raalte. De kantoren van Bibliotheek Salland moeten daarom naar de begane grond verhuizen. De bibliotheek wil dit moment benutten om ook de publieksruimte aan te passen en vraagt de gemeente daarom een financiële bijdrage. Het college van B&W is positief en stelt de gemeenteraad voor om € 279.000 beschikbaar te stellen voor de herhuisvesting.

Toekomstbestendige gastvrijheid bij de bibliotheek

Naast de verplaatsing van de kantoren wil de bibliotheek de publieksruimte aanpassen naar de huidige én toekomstige dienstverlening. Directeur Sabine Tielenius Kruythof ziet veel mogelijkheden, “In de afgelopen jaren heeft de bieb zich breed ontwikkeld. Alleen boeken lenen? Dat is allang niet meer. We geven cursussen voor werkzoekenden, helpen mensen op weg om zich digitaal te redden, houden culturele activiteiten zoals lezingen maar ook activiteiten voor kinderen op het gebied van ontwikkeling.

Dit vraagt om werkplekken, cursusruimtes en meer privacy bij informatieloketten maar we willen vooral laagdrempelig zijn en gastvrijheid uitstralen, iedereen mag zich hier welkom voelen,” aldus Tielenius.

De totale verbouwingkosten worden geschat op ongeveer € 900.000. Bibliotheek Salland en SallandWonen nemen elk een deel voor hun rekening. Voor het resterende bedrag van €279.000 heeft de bibliotheek een verzoek ingediend bij de gemeente. Wethouder Breun Breunissen: “De bibliotheek heeft een belangrijke maatschappelijke functie. Dit houden we graag op een centrale en toegankelijke plek in het dorp. Daarom dragen we graag bij aan deze toekomstbestendige verbouwing.”

Besluitvorming door gemeenteraad

De gemeenteraad bespreekt het voorstel op donderdag 15 december in een rond-de-tafelgesprek in het Kulturhus. Wil je meepraten? Dat kan! Meld je voor 15 december 12.00 uur aan via griffie@raalte.nl. De gemeenteraad neemt tijdens de raadsvergadering van donderdag 22 december een besluit over het voorstel. De raadsvergadering is vanaf 19.30 uur live te volgen via www.raalte.notubiz.nl/live. 

Foto: Kulturhus Raalte

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

De officiële opening van de Stege voet-en fietstunnel is op 31 maart

De Ter Stegetunnel in Olst zal worden opgeluisterd met een bijzonder kunstwerk ...