Bezuinigingen Olst-Wijhe vallen lager uit

De gemeente Olst-Wijhe heeft de schade enigszins weten te beperken. Waar er in eerste instantie 3 miljoen euro bezuinigd moest gaan worden, blijkt dat inmiddels een stuk lager uit te vallen. Voor de meerjarenbegroting kiest het college ervoor om niet 3 miljoen euro te bezuinigen, zoals in maart nog werd genoemd, maar 2,2 miljoen. Het plan ligt inmiddels bij de gemeenteraad.

Om de consequenties voor de inwoners van de gemeente zoveel mogelijk te beperken, heeft het college besloten om de bezuinigingen te verlagen naar 2.2 miljoen euro. De inwoners kregen de afgelopen periode de mogelijkheid om mee te beslissen waar er precies bezuinigd op moest gaan worden in de gemeente. Hierdoor zijn er al bepaalde besluiten genomen over bijvoorbeeld het zwembad De Welters en de inzet van toezichthouders in de gemeente. In totaal lieten meer dan duizend inwoners hun stem horen en besliste mee over de mogelijke bezuinigingen.

Het college heeft het plan inmiddels bij de gemeenteraad neergelegd. Op 5 juli neemt de raad zijn besluit over de bezuinigingen in de gemeente. Voorafgaand volgen nog twee oordeelvormende raadsvergaderingen.

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...