Bezuinigingen leeft in Olst-Wijhe: duizend reacties op peiling

Meer dan duizend inwoners van de gemeente Olst-Wijhe hebben hun stem laten horen over de naderende bezuinigingen in de gemeente. Door stijgende kosten in de jeugdzorg is de gemeente genoodzaakt minstens 2.5 miljoen te bezuinigen. Inwoners kregen de kans om mee te beslissen waar het geld vandaan moet worden gehaald.

De stijgende kosten in de jeugdzorg is de gemeente Olst-Wijhe niet in de koude kleren gaan zitten. Ondanks de eenmalige landelijke bijdrage van de overheid van 600 miljoen, moet de gemeente gaan bezuinigen om structureel geen rode cijfers te draaien. Met het extra geld kunnen de wachttijden in de jeugd-ggz worden aangepakt en kan de crisiscapaciteit worden uitgebreid, zegt staatssecretaris Blokhuis. Het gaat dus niet om een structurele bijdrage, waardoor Olst-Wijhe volgend jaar waarschijnlijk weer voor het zelfde discussiepunt zal staan.

Meepraten met de raad

Om maatschappelijk draagvlak te creëren bij de inwoners voor de noodzakelijke bezuinigingen, riep de gemeenteraad de inwoners op om via een online peiling mee te praten over de bezuinigingen. Zo konden de inwoners onder meer laten weten waar wel en waar absoluut niet op bespaard mocht gaan worden. Meer dan duizend inwoners namen de de afgelopen weken de moeite om de online peiling in te vullen en hun zorgen te uiten.

Komende weken krijgen de inwoners de kans om met elkaar en met de gemeenteraad in gesprek te gaan over de mogelijke bezuinigingen. Tijdens deze gesprekken krijgen de inwoners de kans om hun zorgen te uiten en hun zegje te doen over verschillende thema’s. Tot en met 9 mei hebben de inwoners de mogelijkheid om zich aan te melden voor de naderende bijeenkomsten.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Start verkoop bedrijfskavels op bedrijventerrein De Meente Noord in Olst

De gemeente Olst-Wijhe start op 12 juli met de verkoop van bedrijfskavels ...