BBB sommeert Minister om onderzoek naar Natuurherstelwet openbaar te maken

Minister voor Natuur en Stikstof Christianne van der Wal moet de (belangrijkste) conclusies van het rapport over de gevolgen van de Natuurherstelwet voor Nederland nog voor morgen openbaar maken. Dit op verzoek van de BBB-fractie die hier vanochtend een spoed-emailprocedure over startte. Dit verzoek kreeg een meerderheid

Van der Plas: “Morgen, dinsdag 27 februari, wordt in het Europees Parlement gestemd over de Natuurherstelwet. Nederlandse Europarlementariërs moeten dus stemmen zonder te weten wat de precieze gevolgen zijn voor ons land. Dit terwijl het rapport ‘zo goed als af is’.
Daarom is het goed dat de Minister de belangrijkste conclusies uit het rapport nog vandaag moet delen met democratisch gekozen volksvertegenwoordigers. Ik ben blij dat een Kamermeerderheid, net als BBB, dat ook vindt en mijn verzoek heeft gesteund.

Hierdoor kunnen de Europarlementariërs zich voorbereiden op de stemming over dit belangrijke onderwerp morgen. En ook voor de Tweede Kamer is het belangrijk om te weten wat de gevolgen van de Natuurherstelwet zijn”.

Over Salland TV

x

Check Also

Raalte maakt afspraken met provincie over windenergie

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om afspraken te ...